Blog


Inspiratiessessie ‘Samen naar een duurzame toekomst met André Kuipers’

Op woensdagmiddag 17 mei organiseert het EnergieCollectief ECLW in samenwerking met de gemeente Utrecht tijdens de Zon-10-daagse een inspiratiesessie over duurzaamheid. Gastspreker is niemand minder dan André Kuipers. Deze bijeenkomst is bedoeld voor deelnemers van het EnergieCollectief ECLW en andere ondernemers in de stad Utrecht die stappen hebben gezet op het gebied van Zonne-energie of van plan zijn om hiermee aan de slag te gaan. Naast ondernemers worden er ook twee basisschoolklassen uit Utrecht uitgenodigd. De bijeenkomst vindt plaats bij het bedrijf Stamhuis op het bedrijventerrein Lage Weide.

Bijwonen?
De bijeenkomst is alleen bij te wonen als genodigde. Na afloop is er een netwerkborrel waarbij ook gelegenheid is om André in een informele setting een vraag te stellen. Wilt u zeker zijn dat u hier ook bij bent? Word dan deelnemer van Het EnergieCollectief ECLW en stuur een mail naar Bert Strijker, onze Manager Energie Coöperatie ( b.strijker@eclw.nl ). Heeft u plannen op het gebied van zonne-energie, heeft u al stappen genomen op dit gebied, of bent u anderszins duurzaam ondernemer in Utrecht? Laat het ons dan ook zo snel mogelijk per mail weten. Er zijn namelijk een aantal extra plaatsen te vergeven zodat ook u erbij kunt zijn.

Dit wilt u niet missen
André Kuipers (1958) is de eerste Nederlander met twee ruimtemissies op zijn naam. Zijn tweede missie is de langste Europese ruimtevlucht in de geschiedenis. In totaal bracht de ESA-astronaut 204 dagen in de ruimte door: elf dagen tijdens missie DELTA in 2004 en 193 dagen tijdens de PromISSe missie in 2011/2012.

Tijdens zijn twee ruimtemissies hing André veel en vaak bij het raam om van het uitzicht te genieten. Hij zag een wereld zonder grenzen met prachtige woestijnen, bossen, de mooiste eilanden en uitgestrekte oceanen. Een blauw paradijsje omgeven door het zwarte heelal.

Maar hij zag ook hoe kwetsbaar onze planeet is. Hoe flinterdun de dampkring is die al het leven op aarde mogelijk maakt. Dat bossen verdwijnen omdat mensen ze kappen. Hoe luchtvervuiling boven de grote steden toeneemt en lichtvervuiling in de nacht. André besloot al tijdens zijn eerste missie dat hij zich wil inzetten voor duurzaamheid. Hij neemt u graag mee op een fantastische reis door de ruimte om u te laten zien wat hij met eigen ogen zag.

EnergieCollectief ECLW
ECLW is organisatie zonder winstoogmerk die voor en door ondernemers werd opgericht. ECLW helpt ondernemers verduurzamen door hun energiebesparingspotentieel inzichtelijk maken en hen te ondersteunen bij het nemen van energiebesparende maatregelen, denk aan het aanvragen van offertes en SDE-subsidie, een rijkssubsidie om duurzame energieopwekking te stimuleren. Deelnemers van ECLW kunnen verder profiteren van aantrekkelijke inkoopprijzen voor onder andere groene stroom, LED en zonnepanelen en ook voor financieringsconstructies op maat biedt ECLW mogelijkheden. Meer over ECLW is te vinden op www.eclw.nl.

Zon-10-daagse
Utrecht De Zon-10-daagse is een initiatief van de gemeente Utrecht en wordt dit jaar voor de tweede keer georganiseerd. Tien dagen lang van 8 t/m 18 mei 2017 staan de schijnwerpers op de vele zonne-energie-initiatieven in de stad Utrecht, zijn er ontmoetingen om tot nieuwe initiatieven te komen én werken we aan onze ambitie om in 2030 energieneutraal te zijn.

Wij kijken ontzettend uit naar uw komst op woensdagmiddag 17 mei!