Blog


SDE aanvragen? Neem contact op met Het EnergieCollectief Utrechtse Bedrijven!

U bent grootverbruiker van stroom en denkt erover om zonnepanelen op uw dak te laten plaatsen? Dan bent vast de afkorting SDE+ al eens tegengekomen. Dit is een rijkssubsidie voor de stimulering van duurzame energieopwekking met een looptijd van 15 jaar. Voor elke duurzaam opgewekte kWh ontvangt u bedrag tussen de €0,09 en €0,13 cent. Dit geld moet u niet laten liggen.

Maar hoe weet u nu voor welk bedrag u SDE+ moet aanvragen? Dit hangt samen met de totale kosten van het project, de sterkte van de onderbouwing, vergunningen en de haalbaarheid van het project. Ook het tijdstip van het indienen van de aanvraag speelt een rol.

ECUB ontzorgt bij SDE+ aanvragen
Het EnergieCollectief Utrechtse Bedrijven kan u helpen bij het aanvragen van SDE+ subsidie. De SDE+ 2018 heeft twee openstellingsrondes: voorjaar en najaar. De SDE+ najaarsronde 2018 is geopend van 2 oktober tot 8 november 2018. Voor de najaarsronde van 2018 is er een budget beschikbaar gesteld van 6 miljard euro.

Wacht er niet mee
Wij ontzorgen u graag in het hele traject en zorgen ervoor dat uw aanvraag correct en tijdig gebeurt. Dit vergt echter nogal wat voorbereidingstijd dus wacht er niet mee en neem nu alvast contact op met Bert Strijker, onze manager Energie Coöperatie (b.strijker@ecub.nl, of 06 – 20735360). Daarnaast begeleiden wij ook bij het aanvragen van offertes tot en met de uiteindelijke realisatie. Kijk voor meer informatie op www.ecub.nl.