Blog


ECUB gaat nu ook aan de slag in Stichtse Vecht

Ruim 85 ondernemers, politici en gemeentemedewerkers ontmoetten elkaar donderdag 18 september tijdens de jaarlijkse nazomerbarbecue van ondernemersvereniging OVSV op het gemeentehuis Goudestein.

Voorzitter Cees van den Oosten heette alle aanwezigen welkom waarna Willem J.R. Sorel, eveneens van OVSV, bekendmaakte dat de gemeente geld ter beschikking heeft gesteld om de verduurzaming van bedrijven in Stichtse vecht te ondersteunen via ECUB. Onze manager van ECUB, Bert Strijker, werd uitgenodigd om kort te vertellen over ECUB. Daarna reikte hij aan de drie aanwezige wethouders (Linda van Dort, Frank van Liempt en Hetty Veneklaas) het door ECUB in opdracht van RVO geschreven handboek ‘aanpak collectieve verduurzaming bedrijventerreinen’ uit.

Dit is voor ons een bijzondere dag ‘De komende 2,5 jaar mogen we ook in Stichtse Vecht aan de slag. Na Utrecht zijn we blij dat we met het collectief de provincie ingaan. Samen met de gemeente en de OVSV helpen we ondernemers bij het verduurzamen van panden, met als belangrijkste doel de energiekosten te reduceren en nieuwe duurzame energievormen te ontwikkelen. We helpen ondernemers van hun ambitie naar realisatie. Je kunt met verduurzaming ook gewoon geld verdienen.’

Word ook lid van ECUB!

Een lidmaatschap van EnergieCollectief Utrechtse Bedrijven heeft grote voordelen. Bedrijven die lid worden krijgen eerst een energiescan waarbij hun gehele energiehuishouding onder de loep wordt genomen. Zo weet je als ondernemer precies waar je staat, welke energiebesparende maatregelen nodig zijn om te voldoen aan de wettelijk geldende verplichtingen en welke aanvullende maatregelen interessant zijn. Vervolgens word je begeleid bij het doorvoeren van deze maatregelen en kun je gebruik maken van collectieve voordelen op het gebied van inkoop energie, ledverlichting en zonnepanelen. Verder houden we je ook op de hoogte van technische en wetmatige ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid.

Wil je weten wat jij kunt besparen? Neem contact op met Bert Strijker, manager ECUB. Dit kan via b.strijker@ecub.nl of 06 – 20735360.