Blog


Kennisbijeenkomst ‘Just add Water(stof)’ op 6 december

Al eens nagedacht over het aanschaffen van een waterstofvoertuig voor transport of personenvervoer? Laat u door het EnergieCollectief Utrechtse Bedrijven (ECUB) informeren over de mogelijkheden en de ontwikkelingen in uw regio en de ontwikkelingen op landelijk niveau. Op donderdag 6 december hoort u tijdens de kennisbijeenkomst Just add Water(stof) alles wat u moet weten over de toepassing van waterstof in de mobiliteit. Deze bijeenkomst vindt plaats bij het bedrijf Ampco Flashlight aan de Proostwetering 50 in Utrecht. De inloop is vanaf 16.30 uur. Aanmelding is verplicht.

Programma

Het programma is inmiddels rond en het beloofd een interessante middag/avond te gaan worden met vele deskundigen op het gebied van waterstof zoals ondernemer en professor Future Energy Systems aan de TU Delft, Ad van Wijk en Stefan Holthausen, algemeen directeur van de Holthausen groep, een bedrijf uit Groningen dat o.a. waterstof levert voor toepassingen in de industrie en de zorg en voertuigen ombouwt naar waterstofvoertuigen. Maar ook Dirk Schaap, werkzaam bij het ministerie voor Infrastructuur en Waterstaat en al sinds 2016 bezig met het thema waterstof vertelt u graag over de plaats die waterstof zal innemen binnen de energietransitie. Ook vanuit de autobranche zullen diverse sprekers hun visie op waterstofvoertuigen met u delen. Uiteraard is er ook de mogelijkheid om diverse waterstofauto’s te bekijken zoals de Hesla, de Toyota Mirai en de Hyundai NEXO. Ook zullen we nog een leuke primeur bekendmaken tijdens de avond.

De bijeenkomst duurt tot 20.00 uur. Voor eten en drinken wordt gezorgd. Na afloop is er nog een netwerkborrel tot 20.45 uur.

Aanmelden

Deze bijeenkomst is bedoeld voor leden van ECUB en voor ondernemers of wagenparkbeheerders die geïnteresseerd zijn in het verduurzamen van hun wagenpark. Wilt u deze bijeenkomst bijwonen, wees er snel bij want het aantal plaatsen is beperkt. Om een link te ontvangen waarmee u zich kunt aanmelden kunt u een mail sturen naar b.strijker@ecub.nl. Even kort motiveren waarom u hier graag bij wilt zijn wordt zeer gewaardeerd. Kijk voor meer informatie over de sprekers en het programma op www.ecub.nl.

Sprekers

Dirk Schaap

Dirk Schaap werkt sinds 2014 aan duurzame mobiliteit bij het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, en sinds 2016 voornamelijk aan het thema waterstof in de mobiliteit. Daarbij ligt zijn focus op Europese subsidies en financiering, waterstof in de Europese programma’s en samenwerking in de Europese regio’s. Samen met collega’s van Rijkswaterstaat (RWS) en de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO), het H2-Platform en diverse private en publieke partijen werkt hij aan de introductie en de opschaling van waterstof als 0-emissie brandstof in de mobiliteit in Nederland en daarmee aan het behalen van de klimaatafspraken uit Parijs.

Ad van Wijk

Ad van Wijk is duurzame energieondernemer en deeltijd Professor Future Energy Systems aan de TU Delft. Hij is eveneens verbonden aan KWR Water research institute, waar hij het onderzoeksprogramma Energie en Water vormgeeft. En hij is lid van de Noordelijke Innovation Board om de energietransitie te realiseren. In 1984, was van Wijk mede-oprichter van het bedrijf Ecofys, later een onderdeel van Econcern. Van Wijk was verder de CEO van Econcern een bedrijf dat vele nieuwe duurzame energieproducten, diensten en projecten ontwikkelde. Voorbeelden zijn het 120 MW offshore windpark Prinses Amalia in de Noordzee, diverse multi-MW zonne-energieparken in Spanje en een bio-methanol fabriek in Nederland, de grootste tweede generatie biomassa plant in de wereld. Van Wijk ontving vele belangrijke prijzen voor excellent ondernemerschap. Onder meer werd hij verkozen tot de Nederlandse ondernemer van het jaar in 2007 en topman van het jaar in 2008.

Mike Belinfante

Mike Belinfante is sinds 2005 werkzaam als PR-man van Hyundai in Nederland. Hij heeft het merk Hyundai zien uitgroeien tot de op vier na grootste autofabrikant ter wereld en tot een bedrijf dat de momenteel transitie van trendvolger naar trendsetter doormaakt. Zijn ervaringen als oud-journalist en ondernemer komen goed van pas bij het uitoefenen van zijn vak. Hyundai betekent letterlijk in het Koreaans: vooruitgang of modern en is dan ook een zeer ambitieus. Belinfante reist letterlijk de wereld rond om de missie van Hyundai te verkondigen, maar is vooral op Nederlandse markt georiënteerd.

Stefan Holthausen

Stefan Holthause is algemeen directeur van de Holthausen Groep. Holthausen levert gassen waaronder waterstof aan de industrie zorg en recreatieve markt. Ook levert Holthausen  schone technologie en duurzame energie aan bedrijven en overheden die duurzaam innoveren en kennis en middelen voor veiligheid op de werkvloer aan groot industrie, zorg- en onderwijsinstellingen en het MKB. Zij kunnen voertuigen ombouwen naar waterstofvoertuigen. Dit doen zij voor zowel personenvervoer als voor vrachtvervoer.