Blog


Liesbosch en Laagraven in Nieuwegein ook aangesloten

Het EnergieCollectief Utrechtse Bedrijven (ECUB) breidt uit naar Nieuwegein! Eind 2018 maakte de gemeente Nieuwegein tijdens een bijeenkomst bekend dat ECUB de komende 3 jaar ook aan de slag gaat op de bedrijventerreinen Liesbosch en Laagraven.

Samen sterk
Op donderdag 8 november 2018 maakte ECUB kennis met de wethouder Duurzaamheid en energietransitie in Nieuwegein, Marieke Schouten. Hierbij waren ook enkele andere lokale en provinciale duurzaamheidsinitiatieven bij aanwezig. Besproken werd hoe deze initiatieven elkaar kunnen versterken.

Ondernemers zien belang van collectieve aanpak
‘Niet onbelangrijk om te noemen is ook de enthousiaste respons die wij de afgelopen tijd ontvingen in gesprekken met ondernemers op deze twee bedrijventerreinen over de aansluiting. Dit kwam mede dankzij de inzet van de gemeente Nieuwegein die al een tiental bedrijven interesseerde voor collectieve verduurzaming. Wij kijken er dan ook naar uit om deze gedreven ondernemers in Nieuwegein op de Liesbosch en Laagraven te helpen om hun duurzaamheidsdoelenstellingen te realiseren.

Nieuwe mijlpaal
De uitbreiding naar Nieuwegein is voor ECUB weer een belangrijke mijlpaal. We hebben ons de afgelopen maanden gefocust op professionalisering van de organisatie en zijn vol vertrouwen over een succesvolle opschaling. Na de opschaling naar Stichtse Vecht in september vorig jaar zijn we nu ook klaar voor de ondernemers op Liesbosch en Laagraven. Door samen te werken kunnen we duurzaamheidsoplossingen breder inzetten en van elkaar leren. Zo hoeft niet iedere ondernemer zelf het wiel uit te vinden.