Blog


Veel aandacht voor bijeenkomst Zonnepanelen op bedrijfsdaken

Grote interesse was er voor de bijeenkomst ‘Zonnepanelen op Bedrijfsdaken’ op 21 maart in de gemeente Stichtse Vecht. In een coproductie van de OVSV, gemeente Stichtse Vecht en het EnergieCollectief Utrechtse Bedrijven werden de ondernemers ge├»nformeerd over zonnepanelen onder leiding van dagvoorzitter Emma Steenbergen, Beleidsmedewerker Economie en Duurzaamheid bij Gemeente Stichtse Vecht in een inspirerende ruimte van Kees van Schaik van Bouwbedrijf van Schaik in Breukelen.

“Innovatie komt van bedrijven”

Wethouder Linda van Dort benadrukte de kracht en de impact van de ondernemers en dat innovatie niet van de overheid komt, maar van de bedrijven. 

Daarna gaf Margreet van Gastel van RVO een pleidooi over de kracht van het collectief in de energietransitie. Vervolgens nam professor Wilfried van Sark van de Universiteit Utrecht ons mee in de technische ontwikkelingen en rendementen van zonnepanelen en de integratie in het net. Na een korte pauze praatte Ruben Schutte de ondernemers bij over de Informatieplicht Energiebesparing. Hij gaf ook voorbeelden van zonprojecten die via ECUB gerealiseerd waren en vertelde welke rol ECUB hierbij speelde. Vervolgens lichtte Joost Akkermans enkele businesscases en de toegevoegde waarde van het Energiefonds Utrecht toe. De voorzitter van OVSV, Cees van den Oosten, sloot af en introduceerde een nieuwe slogan voor de gemeente “In Stichtse Vecht ondernemen we in de zon”. Robert Schenkel van Stedin behandelde na afloop nog vragen van individuele ondernemers met ambities op het gebied van zonnepanelen. Bekijk het filmpje van de bijeenkomst