Blog


Loop uw subsidie niet mis

Denkt u erover om zonnepanelen op uw dak te laten plaatsen? En bent u grootverbruiker van energie? Dan kunt u SDE+subsidie aanvragen: rijkssubsidie voor de stimulering van duurzame energieopwekking met een looptijd van 15 jaar.

Doe het dit jaar

Volgend jaar verandert deze regeling waardoor de SDE+ waarschijnlijk minder interessant is voor zonnepanelen. Bovendien zal het budget de helft kleiner worden. Vraag daarom dit jaar de subsidie nog aan! Dit kan tussen 29 oktober en 14 november 2019.

Hoeveel krijgt u

Voor elke duurzaam opgewekte kWh ontvangt u een bedrag tussen de €0,09 en €0,13. Hoeveel SDE+ u kunt aanvragen hangt samen met de totale kosten van het project, de sterkte van de onderbouwing, vergunningen en de haalbaarheid van het project. Ook het tijdstip van het indienen van de aanvraag speelt een rol.

ECUB ontzorgt

Het EnergieCollectief Utrechtse Bedrijven kan u helpen bij het aanvragen van SDE+ subsidie. Wij ontzorgen u graag in het hele traject en zorgen ervoor dat uw aanvraag correct en tijdig gebeurt. Daarnaast begeleiden wij ook bij het aanvragen van offertes en de uiteindelijke realisatie. Dit vergt wat voorbereidingstijd, dus neem zo snel mogelijk contact op met Bert Strijker, (b.strijker@ecub.nl, of 06-20735360).