Blog


Extra SDE+ ronde

Goed nieuws voor ondernemers die willen investeren in zonnepanelen!

Tegen allerlei geruchten in kondigde Minister Wiebes onlangs in een brief aan de Tweede Kamer aan dat er in 2020 een extra ronde van de Stimuleringsregeling Duurzame Energie (SDE+) wordt opengesteld. De SDE+ is een rijkssubsidie voor de stimulering van duurzame energieopwekking. Voor elke duurzaam opgewekte kWh ontvangt u bedrag tussen de €0,09 en €0,117. Dit geld kunt u niet laten liggen.

Voor deze SDE+ronde in 2020 wordt budget gebruikt dat in 2019 overblijft. Uit de voorjaarsronde is € 155 miljoen onbenut budget over. De najaarsronde 2019 is inmiddels ook gesloten. Hoeveel in de najaarsronde aangevraagd is, is nog niet bekend.

ECUB ontzorgt bij aanvragen

Ondernemers die zich oriënteren op de plaatsing van zonnepanelen adviseren wij om nu al contact met ons op te nemen. Dit kan door te mailen of te bellen naar onze manager Bert Strijker (b.strijker@ecub.nl / 06-20735360). Wij ontzorgen u graag in het hele traject en zorgen ervoor dat uw aanvraag correct en tijdig gebeurt. Dit vergt wat voorbereidingstijd. Daarnaast kan ECUB u ook begeleiden bij het aanvragen van offertes tot en met de uiteindelijke realisatie.