Blog


Interesse in een openbaar laadplein dichtbij?

Tijdens ‘ECUB on Tour’ hield Robin Berg van Lomboxnet en We Drive Solar een interessante presentatie over bidirectionele laadpalen. Bidirectioneel laden houdt in dat elektrische auto’s door een slim systeem ook energie kunnen terugleveren.
Robin Berg vertelde dat de gemeente Utrecht subsidie heeft toegekend aan We Drive Solar voor acht laadpleinen in Utrecht. Een of twee van deze laadpleinen kunnen op openbaar terrein, op een bedrijventerrein geplaatst worden. ECUB trekt hierin samen op met We Drive Solar.

ECUB en We Drive Solar zijn op zoek naar geschikte locaties voor bidirectionele laadpleinen. Daarom willen we graag weten welke bedrijven graag gebruik zouden maken van een bidirectioneel laadplein. Bent u geïnteresseerd? Laat het ons weten via info@ecub.nl. 

Dit voorjaar kwam We Drive Solar met de wereldprimeur dat ze een open standaard hebben ontwikkeld voor bidirectioneel laden en dat veel bedrijven die standaard nu kunnen toepassen.

Bij de Triodosbank staat al het eerste bidirectionele laadplein ter wereld. Wie weet staat het volgende bij u in de buurt.
Gemeente Utrecht heeft de ambitie uitgesproken om de eerste bidirectionele stad te willen worden.