Blog


ECUB on Tour bij de biowarmteinstallatie van Eneco

Benieuwd hoe ondernemers in de buurt verduurzaming aanpakken? Ga mee met ECUB on Tour! Laat u inspireren door ondernemers in uw buurt die er al mee aan de slag zijn gegaan. Op donderdag 5 maart vindt de tweede editie van ECUB on Tour plaats bij de Biowarmteinstallatie van Eneco op bedrijventerrein Lage Weide.

In verband met het maximum aantal deelnemers (50), is deze bijeenkomst vooral bedoeld voor ondernemers die gevestigd zijn op en rond bedrijventerrein Lage Weide en ECUB-leden.

Unieke ervaring

Tijdens deze bijeenkomst krijgen we een rondleiding in/bij de warmtekrachtcentrale en de biowarmteinstallatie van Eneco. Dit is een bijzondere en unieke ervaring. Eneco is al lange tijd bezig met het ontwikkelen van duurzame producten en diensten om duurzame energie voor iedereen beschikbaar te maken. De biowarmteinstallatie verwerkt lokale reststromen hout (snoeiafval) die worden omgezet in duurzame stadswarmte voor gemeenten Utrecht en Nieuwegein. Harold Koekkoek van Eneco zal ons meer vertellen over de duurzaamheidsambitie van Eneco en alle ins en outs van de biowarmteinstallatie.
Na de rondleiding is er een presentatie van de Mobiliteitsscan van Goedopweg en we sluiten af met een gezellige netwerkborrel.

Aanmelden

Aanmelden via Eventbrite is voor deze bijeenkomst verplicht. Heeft u een uitnodiging via e-mail ontvangen? Meld u dan alstublieft aan via de link naar Eventbrite die in de mail staat. Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar, dus meld u tijdig aan.
Heeft u geen uitnodiging ontvangen maar bent u wel ondernemer op of in de buurt van Lage Weide en bent u geïnteresseerd? Mail dan uw gegevens en motivatie om te komen naar info@ecub.nl.

Instructies

In verband met de veiligheid en de toegangseisen van de locatie gelden er enkele belangrijke instructies:

 • Aanmelden via Eventbrite is verplicht. Uw naam moet namelijk tijdig op de lijst staan om toegang te krijgen. Per bedrijf kunnen maximaal 2 personen zich aanmelden. In totaal kunnen maximaal 50 bezoekers zich aanmelden.
 • Bij de ingang dient u uw geldige legitimatiebewijs te tonen.
 • Iedereen dient voor 16:00 uur aanwezig te zijn voor een korte klassikale veiligheidsinstructie. Verwacht u later dan 16:00 uur te komen? Bekijk dan van tevoren de poortinstructie op https://eneco.explainsafe.nl/nl/modules/eneco-utrecht-1 en neem het certificaat mee. Heeft u geen geldig certificaat, dan kunt u de bijeenkomst alleen bijwonen wanneer u ter plekke de poortinstructie alsnog bekijkt.
 • Draag geen hoge hakken of rok. Makkelijk zittende kleding wordt aangeraden. U krijgt van Eneco een veiligheidshesje, helm en bril te leen.
 • In verband met het brandbeveiligingsproces is fotograferen en filmen niet toegestaan in de warmtekrachtcentrale en de biowarmteinstallatie, tenzij de rondleider aangeeft dat dit op een bepaalde plek wel mag.
 • Er mag geen alcohol worden geschonken.

Programma

 • 15:30 Inloop met koffie en thee
 • 16:00 Veiligheidsinstructie Eneco
 • 16:05 Presentatie Harold Koekkoek over de duurzaamheidsambitie, de biowarmteinstallatie en de Energy Solution Incubator
 • 16:50 Rondleiding door de warmtekrachtcentrale en biowarmteinstallatie in groepen
 • 17:20 Presentatie Wouter de Valk over slim reizen via de Mobiliteitsscan van Goedopweg
 • 17:35 Afsluiting en netwerkborrel

Bereikbaarheid

De Atoomweg 7-9 is goed bereikbaar met bus 38. Halte Thoriumweg ligt direct naast Eneco. Er is ook voldoende gratis parkeergelegenheid.