Blog


Succesvolle ECUB on Tour in biowarmteinstallatie

Op donderdag 5 maart vond de tweede ‘ECUB on Tour’ plaats bij de biowarmteinstallatie van Eneco aan de Atoomweg in Utrecht. Bijna 30 deelnemers namen een kijkje in warmtekrachtcentrale en de biowarmteinstallatie en hoorden over de duurzame activiteiten van Eneco. Ook was er een interessante presentatie over de Goedopweg-mobiliteitsscan.

Harold Koekkoek vertelde dat Eneco al meer dan 100 jaar actief is op het gebied van energie. Eneco is één van de koplopers in de energietransitie en heeft zich gecommitteerd aan:rondleiding groep

  • Het Klimaatakkoord: in 2030 een CO2 reductie van 70% ten opzichte van gasketel
  • Het Warmtepact (met Stichting Natuur & Milieu en de Natuur- en Milieufederaties): in 2040 alleen energie uit duurzame bronnen
  • De ambitie om CO2-neutraal te zijn in 2050.

Warmte uit regionaal snoeihout

Eneco biedt een integraal aanbod van duurzame warmte. Zo bieden ze stadswarmte voor duizenden woningen in gemeente Utrecht en gemeente Nieuwegein. Eneco wil dit nog verder uitbreiden.
De biowarmteinstallatie gebruikt alleen lokaal/regionaal snoeihout. De installatie geeft geen geur- of geluidshinder. De biowarmteinstallatie produceert per jaar 761.040 GigaJoule aan warmte en bespaart 41.000 ton CO2 per jaar (ten opzichte van verwarming op aardgas).

Eneco deed een oproep aan bedrijven die restwarmte over hebben om zich melden bij Eneco. Mogelijk kan deze restwarmte duurzaam worden gebruikt.

Bert Strijker met publiek Harold Koekkoek

Bespaar met Goedopweg

Na de rondleiding bij de biowarmteinstallatie was er een presentatie van Wouter de Valk over Goedopweg. Wilt u als ondernemer werken aan duurzame mobiliteit, minder parkeerproblemen en lagere reiskosten voor het woon-werkverkeer van uw werknemers? Doe dan kosteloos de Goedopweg mobiliteitsscan. De scan:

  • geeft inzicht in uw huidige situatie
  • laat het effect zien van specifieke mobiliteitsmaatregelen
  • faciliteert interne besluitvorming
  • maakt mogelijke samenwerkingen duidelijk.

De scan is kosteloos voor regionale werkgevers in de provincie Utrecht, maar daar zijn wel enkele voorwaarden aan verbonden. Zo dient u te beschikken over bepaalde data en is een voor- en nameting nodig.
Bent u geïnteresseerd in wat de scan voor uw organisatie kan betekenen? Neem dan vrijblijvend contact op werkgevers@goedopweg.nl en/of bekijk de demo.

Wouter GoedopWeg Presentjes voor Harald en Wouter