Blog


Openbaar laadplein op Lage Weide

Goed nieuws voor mensen die elektrisch (willen gaan) rijden! Eind juni plaatste We Drive Solar in samenwerking met ECUB en in opdracht van de gemeente Utrecht een openbaar laadplein op Lage Weide.

Bidirectioneel laadplein

Het laadplein is geplaatst ter hoogte van het bedrijf Medux aan de Reactorweg. Het is een bidirectioneel laadplein: alle laadpalen zijn zowel geschikt voor laden als voor ontladen. Hierdoor kunnen pieken in het elektriciteitsnet worden opgevangen.

Eerste bidirectionele stad

Het is het vierde laadplein dat wordt gerealiseerd in de stad Utrecht en het eerste op Lage Weide. In totaal wil de gemeente Utrecht dit jaar twaalf bidirectionele laadpleinen in de stad laten realiseren. Daarmee wordt de gemeente Utrecht de eerste bidirectionele stad ter wereld.

Interesse in laadpalen?

We Drive Solar is een van de partners van ECUB op het gebied van laadpalensystemen. Bent u geïnteresseerd in laadpalen bij uw bedrijfspand? Laat het ons weten. We vertellen u graag meer over We Drive Solar en over onze andere partners.