Blog


Zonnepact Utrecht gelanceerd

We helpen ondernemers om de overstap naar duurzame energie te maken. Samen met gemeenten en andere organisaties willen we het percentage zonnepanelen op bedrijfsdaken de komende jaren fors verhogen. Daarom is op 24 november 2020 het Zonnepact gelanceerd.

Kies voor zon

Liggen op uw bedrijfspand al zonnepanelen? Daarmee wekt u niet alleen duurzame energie op, maar bespaart u ook flink op uw energierekening. Het EnergieCollectief Utrechtse Bedrijven, de gemeente Utrecht en samenwerkende organisaties, maken het u zo makkelijk mogelijk om te kiezen voor zonnepanelen. We ontzorgen u met een zon-op-dak-scan, vragen SDE+ subsidie voor u aan en begeleiden u bij de vervolgstappen. Zo stappen we in Utrecht samen over op meer duurzame energie.

Dit is het Zonnepact

We willen het voor Utrechtse ondernemers zo makkelijk mogelijk maken om te kiezen voor zonnepanelen. Veel gebouwen in Utrecht maken inmiddels gebruik van zon op hun dak. Sommige ondernemers komen er niet aan toe, door de aandacht die de dagelijkse bedrijfsvoering vraagt. Dat willen we veranderen. Daarom werken gemeente Utrecht, bedrijventerreinverenigingen, ondernemersvertegenwoordigingen, adviseurs, banken en Provincie Utrecht samen in het Zonnepact. Een mooie mix van organisaties die bedrijfseigenaren ondersteunt bij de verschillende stappen in het proces. Zo kunnen Utrechtse ondernemers maximaal profiteren van Zon op dak, en werken we samen aan een prettige en gezonde stad voor iedereen.

Meer informatie over het Zonnepact: www.utrecht.nl/zonopbedrijfsdak en bekijk onderstaand filmpje.