Blog


EZK-evenement Partners in energie-uitdagingen

Van 25 tot en met 28 januari 2021 vond voor de 5e keer het EZK-evenement: Partners in energie-uitdagingen plaats. Dit keer helemaal digitaal; via de Netwerkapp.

Themasessies

Op de eerste drie dagen waren er themasessies. Op maandag 25 januari was het thema regelgeving, op dinsdag 26 januari technieken & oplossingen en het thema van woensdag 27 januari was faciliteren en ontzorgen. Iedere dag waren er webinars over ten eerste de processen, daarna de gebouwgebonden mogelijkheden als laatste de gebiedsgerichte kansen. Aan de laatste sessie mocht ECUB een bijdrage leveren. Bert Strijker gaf een presentatie over verduurzaming van bedrijventerreinen. Deze is hier terug te kijken.

Plenair programma

Op donderdag 28 januari was het plenaire programma met onder andere als belangrijke sprekers Ed Nijpels (Klimaatakkoord), Marjan Minnesma van Urgenda, Teun Bokhoven van de Nederlandse Vereniging Duurzame Energie (NVDE) en Sandor Gaastra, directeur-generaal Klimaat en Energie ministerie EZK. Ook werd die dag de EZK Energy Award uitgereikt aan het duurzame bedrijf kwekerij Ammerlaan voor The Green Innovator. De dag is terug te kijken via deze link (eventueel inloggen via LinkedIn).