Blog


BP tankstation D!Vers in Woerden zet in op waterstofvulpunt

Vul de behoeftepeiling waterstofvoertuigen in!

Vanuit het Platform Groene Hart Werkt! en het uitvoeringsprogramma H2U van het EnergieCollectief Utrechtse Bedrijven zetten we ons (in opdracht van de provincie Utrecht) om een waterstofvulpunt te realiseren bij het BP tankstation D!Vers aan de Europabaan 1-2.

Waterstof wordt gezien als een van de belangrijkste alternatieve brandstoffen op weg naar een emissievrije toekomst. Geen CO2-uitstoot, geen lawaai en een hoge actieradius. Bovendien duurt het tanken van de brandstof niet langer dan een paar minuten.

Het realiseren van een waterstofvulpunt vergt echter wel een flinke investering. Daarom gaan we hiervoor een landelijke subsidie aanvragen. Hoe beter we de vraag naar voertuigen in de regio Woerden inzichtelijk hebben, hoe beter we deze subsidieaanvraag kunnen onderbouwen en hoe groter de kans op toekenning wordt.

Bent u als ondernemer in of in de omgeving van Woerden gevestigd en bent u van plan om een waterstofvoertuig aan te schaffen binnen nu en 5 jaar? Vul dan de Behoeftepeiling waterstof regio Woerden in via http://bit.ly/waterstofwoerden en laat het ons weten! Zo helpt u dit initiatief verder zodat we straks in Woerden waterstof kunnen tanken. Bovendien kunnen we u mogelijk helpen bij het krijgen van subsidies en kunnen we door de vraag te bundelen een vuist maken richting fabrikanten en leveranciers. Zo kunnen we de waterstofeconomie in de regio versnellen.