Blog


Meer dan 75 partijen tekenden waterstofconvenant

Al meer dan 75 ondernemers, gemeenten, kennisinstellingen en vele andere partijen tekenden het ‘Convenant waterstof in mobiliteit provincie Utrecht‘. Iedereen die ook wil tekenen kan terecht op www.waterstofutrecht.nl.

Op vrijdag 23 april organiseerden provincie Utrecht, KWR Water Research Institute en het EnergieCollectief Utrechtse Bedrijven een online bijeenkomst ter gelegenheid van de officiële ondertekening. Zo’n 200 mensen bekeken de uitzending, waarin diverse prominente sprekers en panelleden aan het woord kwamen. Een verslag hiervan volgt later. De hele bijeenkomst is terug te kijken via https://youtu.be/W4_IbIDySY8

Redenen om het waterstofconvenant te tekenen

Woensdag 21 april vond er al een ‘drive through’ plaats bij KWR in Nieuwegein, waar een beperkte groep genodigden, met name ondernemers, vanuit diverse voertuigen (variërend van vrachtwagens tot zelfs een waterstoffiets) het convenant tekenden.

Shell waterstoffiets De Rooij Waterstof Utrecht