Blog


EnergieGesprekken voor ondernemers

Ondernemers die willen werken aan het versnellen van de energietransitie kunnen zich aanmelden voor de workshopreeks ‘EnergieGesprekken’. In kleine groepjes en onder professionele begeleiding enthousiasmeren ondernemers elkaar in 4 gesprekken van 2 uur. De EnergieGesprekken zijn in het najaar van 2021 kosteloos voor ondernemers op bedrijventerreinen Lage Weide en De Wetering-Haarrijn in Utrecht, De Liesbosch of Laagraven in Nieuwegein, en alle bedrijventerreinen in Stichtse Vecht.

De ‘EnergieGesprekken’ is een gesubsidieerd initiatief dat ontwikkeld is door EnergieCollectief Utrechtse Bedrijven (ECUB), MKB-Nederland en KlimaatGesprekken. Het gezamenlijke doel is om in een korte tijd lokale ondernemers via een workshopreeks te helpen bij het verduurzamen. Zo kunnen we samen de energietransitie op bedrijventerreinen versnellen.

Collectieve besparing levert geld op

Tijdens de ‘EnergieGesprekken’ ontwikkelen alle deelnemers onder professionele begeleiding een eigen energie-actieplan. Men krijgt inzicht in financieel interessante energiemaatregelen. Men verhoogt het individuele kennisniveau over de verschillende energie-eisen en investeert in een sterk collectief en lokaal ondernemersnetwerk. Daarnaast leveren deze ondernemers ook nog een mooie en duurzame bijdrage aan de omgeving.

Ervaringen delen

Vragen die we met elkaar willen bespreken zijn bijvoorbeeld: Welke kansen liggen er voor uw bedrijf? Wat kan efficiënter? Kan het uit? Waar loopt u tegenaan? Door ervaringen te delen kunnen we elkaar helpen om de energietransitie bij bedrijven aan te pakken.

Kosteloze workshops

De workshopreeks start waarschijnlijk in het najaar van 2021. Deze eerste workshopreeks is nu kosteloos voor ondernemers. Latere workshopreeksen zullen wel betaald zijn.
De gesprekken vinden bij voorkeur plaats bij een van de deelnemers in het bedrijf. Afhankelijk van de coronamaatregelen kan het ook online zijn.

Brochure

Op deze website kunt u gratis een korte flyer en een uitgebreide brochure over de EnergieGesprekken aanvragen.

Aanmelden

Bent u ondernemer en heeft u interesse? Meld u aan via www.wattjekuntbesparen.nl/energiegesprekken.