The blog.


Bedrijventerreinen klaar voor slimme energiesystemen

Zo’n 120 ondernemers, netbeheerders en overheden bezochten woensdagmiddag 15 februari de bijeenkomst ‘Tooling voor smart energy hubs’ in Nieuwegein, om kennis te delen over slimmere energiesystemen op bedrijventerreinen. Het event, georganiseerd door TenneT, de Sustainable Scale-up Foundation, KWR en het EnergieCollectief Utrechtse Bedrijven, bracht bedrijven samen met kennis over energiemanagement op bedrijventerreinen en over de inzet van rekentools en software platforms daarbij.

ECUB-bijeenkomst met Helga van Leur

Op donderdagmiddag 1 december organiseert het EnergieCollectief Utrechtse bedrijven een informatieve bijeenkomst voor met name ondernemers, ondernemersverenigingen en overheden. Helga van Leur is gastspreker. U kunt zich aanmelden via Eventbrite of via info@ecub.nl.

Informatiebijeenkomst Van Zon tot Laden 8 september

Denkt u erover om zonnepanelen aan te schaffen of om over te gaan op elektrisch rijden? Dan is de informatiebijeenkomst ‘Van Zon tot Laden’ op donderdagmiddag 8 september 2022 voor u interessant. Gemeente Utrecht organiseert deze bijeenkomst samen met de aanjagers ‘Zon op bedrijfsdaken’ zoals het EnergieCollectief Utrechtse Bedrijven.

Kick-off LIVE NEW HYTS, groene waterstof in mobiliteit, 24 juni

Wij nodigen u van harte uit voor de feestelijke kick-off van het project LIFE NEW HYTS op vrijdagmiddag 24 juni, over groene waterstof in mobiliteit in de provincie Utrecht. LIFE NEW HYTS staat voor het LIFE project reNEWable green HYdrogen for TranSport. Dit project laat zien hoe een unieke samenwerking in de provincie Utrecht zero-emissie in mobiliteit mogelijk maakt!

Vragenlijst waterstof in mobiliteit

Wilt u als ondernemer deze anonieme vragenlijst invullen? Hiermee willen we de kennis en interesse in waterstof in de mobiliteit in de provincie Utrecht peilen. https://nl.research.net/r/lifenewhyts

Bijeenkomst ‘Hoe verduurzaam je je bedrijf’ in Stichtse Vecht

Op dinsdagmiddag 24 mei organiseren we samen met Ondernemersvereniging Stichtse Vecht OVSV en gemeente Stichtse Vecht een bijeenkomst voor leden van OVSV en ECUB in Stichtse Vecht.

Gluren bij de Buren in Nieuwegein

Op woensdagmiddag 18 mei vanaf organiseren de Gluren bij de Buren Businessclub, Van Dorp en het EnergieCollectief Utrechtse Bedrijven een netwerkbijeenkomst voor de leden van Gluren bij de Buren in Nieuwegein.

Subsidie emissieloze vrachtwagens

Ondernemers kunnen vanaf 9 mei veel subsidie krijgen bij de aanschaf van een vrachtwagen die elektrisch of op waterstof rijdt.

Subsidie emissieloos bouwmaterieel

Wilt u uitstootvrije bouwmachines kopen, zoals bouwwerktuigen, hulpfuncties en bouwvoertuigen? Of wilt u uw bestaande bouwwerktuigen of bouwvaartuigen ombouwen naar uitstootvrij? Of heeft u wellicht een innovatief idee om uitstootvrije bouwmachines en de daarvoor benodigde laadinfrastructuur te verbeteren?

SDE++ subsidie voor duurzame energieproductie

Vanaf 28 juni tot 6 oktober 2022 kunt u weer subsidie aanvragen voor de productie van duurzame energie met bijvoorbeeld zonnepanelen, pv-folie of andere CO2-verminderende technieken.