The blog.


Behoeftepeiling bestelbusjes op waterstof

Er rijden inmiddels een paar honderd waterstofauto’s in Nederland en ook de vrachtwagens op waterstof worden al gemaakt. Daarnaast horen we van veel ondernemers dat er vraag is naar bestelbusjes op waterstof. Maar er is nog bijna geen aanbod in Nederland. Vanuit het ‘Convenant waterstof in mobiliteit provincie Utrecht‘ zijn wij daarom op pad gegaan om vraag en aanbod van bestelbusjes op waterstof bij elkaar te brengen.

Een van de middelen die we daarvoor inzetten is een behoeftepeiling. Heeft u ook interesse in bestelbusjes op waterstof? Vult u dan deze behoeftepeiling in? Het kost u ongeveer 10 minuten. Daarmee helpt u ons een eind op weg. Alvast hartelijk dank!

De resultaten van deze behoeftepeiling verwerken we geanonimiseerd.
Doel is uiteindelijk om een betaalbaar aanbod van bestelbusjes op waterstof in Nederland te realiseren.

Utrechts project NEW HYTS voor groene waterstof ontvangt Europese LIFE-Climate subsidie

Om de transitie naar groene waterstof regionaal te demonstreren en te stimuleren, heeft een breed samengesteld consortium in de regio Utrecht het project LIFE NEW HYTS (reNEWable green HYdrogen for TranSport) opgezet. Dit project heeft onlangs voor vier jaar subsidie ontvangen van het Europese LIFE programma. De totale subsidie is ongeveer 4,6 miljoen euro. De totale projectkosten zijn bijna 8,4 miljoen. 

Ministerie van Defensie honderdste ondertekenaar ‘Convenant waterstof in mobiliteit provincie Utrecht’

Defensie is als 100e ondertekenaar toegetreden tot het ‘Convenant Waterstof in Mobiliteit provincie Utrecht’. Op die manier hoopt Defensie nog meer bij te dragen aan de nationale en regionale duurzaamheidsdoelen van Nederland en de provincie. Defensie zette hier gisteren de handtekening voor tijdens een werkbezoek aan KWR in Nieuwegein.

Ledenvergadering, energietransitie, netcongestie en borrel

Leden (en ondernemers die lid willen worden) van het EnergieCollectief Utrechtse Bedrijven zijn na aanmelding van harte welkom op onze Algemene Ledenvergadering op dinsdagmiddag 2 november om 16.00 uur bij Stamhuis aan de Otto Hahnweg 20 in Utrecht (Lage Weide). Er zijn presentaties over de energietransitie in de gemeente Utrecht, een oplossing voor de netcongestieproblematiek, en natuurlijk een gezellige borrel.

Eerste waterstoftankstation convenant provincie Utrecht geopend

Op vrijdag 8 oktober opende het eerste waterstoftankstation van het ‘Convenant waterstof in mobiliteit provincie Utrecht’: het station van Hysolar/Greenpoint aan de Morsebaan in Nieuwegein. Er waren toespraken van Diederik Samson (Europese Commissie), Arne Schaddelee (Gedeputeerde Provincie Utrecht), Marieke Schouten (wethouder Nieuwegein), Frans Backhuijs (burgemeester Nieuwegein) en Ad van Wijk (hoogleraar TUDelft/KWR) en daarna een mooie openingshandeling.

Webinar Meer mogelijkheden voor zon op bedrijfsdaken terugkijken

Op maandag 4 oktober organiseerden wij het webinar ‘Meer mogelijkheden voor zon op bedrijfsdaken’, met presentaties over onder andere de quickscan, subsidie, financiering en mogelijkheden voor pv-folie op zwakke daken en gevels. Interessant voor iedere ondernemer met interesse in zonne-energie. Kijk het webinar terug en download de presentaties.

Webinar Waterstofmobiliteit personenauto’s terugkijken

Op donderdag 16 september verzorgden wij, samen met Platform Groene Hart Werkt!, provincie Utrecht en provincie Zuid-Holland, het webinar Waterstofmobiliteit. In een reeks webinars over het rijden op waterstof zag u deel 1 dat in het teken stond van de praktische zaken rondom het (bedrijfsmatig) rijden in een personenauto op waterstof en de tankmogelijkheden.

SDE++ subsidie voor duurzame energie

Gaat u als ondernemer duurzame energie opwekken of CO2-verlagende technieken toepassen, zoals warmtepompen, zonnepanelen, pv-folie, restwarmtegebruik, CO2-afvang, etc.? Dan kunt u mogelijk SDE++ subsidie aanvragen.

Webinar Meer mogelijkheden voor zon op bedrijfsdaken 4 oktober

Heeft u een bedrijfspand in/rond Utrecht en wilt u duurzame energie opwekken en geld verdienen? Dan zijn zonnepanelen natuurlijk een goed idee. Maar misschien is uw dak niet sterk genoeg. Of de financiering is een probleem. Of u vindt het gewoon teveel gedoe. Maar er is meer mogelijk dan u denkt. We zetten de mogelijkheden op een rij tijdens dit webinar ‘Meer mogelijkheden voor zon op bedrijfsdaken’, op maandag 4 oktober van 15.30 tot 17.00 uur.

Webinar waterstofmobiliteit 16 september

Op donderdagmiddag 16 september van 15.30 tot 17.00 organiseren we een webinar over waterstofmobiliteit. In deze editie ligt de nadruk op het bedrijfsmatig gebruik van personenauto’s.