Over ECUB

Wij zetten samen stappen in duurzaam ondernemen

Ecub ondersteunt en adviseert op individueel niveau bij duurzame maatregelen die genomen dienen te worden vanuit het wettelijk kader op het gebied van energietransitie, zoals gebouw energie label, energie informatieplicht, per juli 2024 de warmte wet. Denk aan zon op dak, aardgas vrije bedrijven terreinen.

Verduurzamen c.q. elektrificatie heeft een groot probleem tot gevolg; NETCONGESTIE en ook hierbij ondersteunt, adviseert en waar gewenst fungeert ECUB als kartrekker voor netcongestie op individueel niveau zoals “zon op dak i.c.m. een batterij” voor extra eigen duurzame energie of bij collectieve congestievraagstukken; waarbij bedrijven samen op 1 lus energie overschotten en tekorten kunnen uitwisselen.

We werken samen met parkmanagements, ondernemersverenigingen, gemeente,  provincie en kennispartners om collectief problematieken aan te pakken.

Een collectief van ondernemers voor Utrecht

ECUB adviseert en ondersteunt leden individueel, leden vanuit Lage weide, Stichtse Vecht, de Liesbosch, Nieuwegein en Oudenrijn.

Ook werken we nauw samen met parkmanagement ILW op Lage Weide, de gemeente Stichtse Vecht, Ondernemers Vereniging Stichtse Vecht & Zonnepartners op collectieve projecten.

Utrecht is een gemeente en een provincie dus als we zo onze ervaring en kennis kunnen dupliceren om andere ondernemers te ondersteunen, doen we dit graag!

We luisteren naar je duurzaamheidswensen, verbinden je met gerenommeerde partijen en helpen om je duurzame ambities te realiseren, neem gerust contact met ons op!

Bestuur

Henk Stamhuis

Voorzitter
Henk is DGA bij Stamhuis en tevens oprichter van ECUB. Duurzaamheid als bestaansrecht staat bij Henk hoog in het vaandel; vanuit zijn ondernemers geest vanuit het familiebedrijf. "In 2026 bestaat Stamhuis 100 jaar en willen we 100% CO2 neutraal ondernemen."

Henk Stamhuis

Cor

Bestuurslid
Cor is partner bij EJP accountants met aandachtsgebieden: ACCOUNTANCY, TAX, IFRS, M&A, TRANSACTIONS, DUE DILLIGENCE, ORGANISATION ADVICE en CHANGE PROJECTS. "Duurzaamheid is een groot verander traject waar ik me vanuit mijn vak bijzonder voor interesseer. Vanuit die hoedanigheid zet ik me dan ook graag in voor ECUB."

Cor Bij de weg

Lex

Bestuurslid
Lex is directeur van metaalindustrie Qumey. "Vanuit de metaal industrie, schaarste en bewerking van grondstoffen is duurzaamheid essentieel; hoe kan ik mijn CO2-footprint zo laag mogelijk houden. Vanuit het bedrijf waren we al vroeg bezig met oplossingen voor de energietransitie, die opgedane kennis deel is graag met andere ondernemers."

Lex Meijers

Projectmanagers

Meya Sollman

Projectmanager
Na jarenlange ervaring zowel nationaal als internationaal in verschillende commerciële management rollen en als projectmanager heb ik sinds 2023 een bewust keuze gemaakt richting duurzaamheid. Tijdens mijn Cambridge en CSRD opleidingen kwam ik bij wijze van stage terecht bij Stamhuis en ECUB. Een mooi loket om samen duurzame stappen te zetten voor het bestaansrecht als ondernemer en de planeet!

Meya Sollman

Ben jij een ondernemer met duurzaamheidsambities?