Partners

Samen maken met we het Utrechtse bedrijfsleven duurzamer

Als Energie Collectief Utrechtse bedrijven werken we samen met gemeenten (zoals de gemeente Utrecht en de gemeente Stichtse vecht), de ROM (  Regionale Ontwikkel Maatschappij) als verlengstuk van de provincie, ondernemersverenigingen maar vooral met parkmanagement van bedrijventerreinen.

De regeerakkoorden, roadmaps en plannen op het gebied van duurzaamheid vanuit overheden vertaald ECUB naar plannen die uitgerold worden op de individuele bedrijven terreinen. Programma’s op het gebied van netcongestie, aardgasvrije bedrijventerreinen, zon op dak, electrificatie in het algemeen, isolatie etc. rollen we samen uit met bedrijventerreinen. De duurzame “quest” brengt veel verandermanagement met zich mee; inspiratie sessies en delen van kennis bereikt koplopergroepen die vervolgens hun praktisch opgedane kennis overbrengen op de volgende groep en zo een duurzaam sneeuwbal effect oplevert.

 (Semi-) Overheden

PVB

PVB Nederland is een programma van TKI Urban Energy. Het programma wordt mede mogelijk gemaakt door het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.

Samen leren we op welke wijze de verduurzaming van bedrijventerreinen kan worden ingericht en versneld. Op basis van praktijkervaringen signaleren we kansen en knelpunten en lossen we deze knelpunten waar mogelijk op. Dit doen we door het begeleiden en verbinden van projecten, initiatieven en stakeholders, en het ontwikkelen van tools, middelen en kennis.

Provincie Utrecht

De ROM; Regionale Ondernemers Maatschappij verbindt ambitieuze, innovatieve ondernemers met kennis, financiering en toegang tot andere poorten. De ROM heeft een duurzame “Roadmap” die we als ECUB helpen uitrollen op bedrijventerreinen.

ROM

De ROM; Regionale Ondernemers Maatschappij verbindt ambitieuze, innovatieve ondernemers met kennis, financiering en toegang tot andere poorten. De ROM heeft een duurzame “Roadmap” die we als ECUB helpen uitrollen op bedrijventerreinen.

Gemeente Utrecht

Met de afdeling “duurzaamheid” en “economische zaken” hebben we een langdurige samenwerking afgesloten om als gebiedsregisseur via bedrijventerreinen samen duurzame programma’s uit te rollen.

Stichtse Vecht

Met de Gemeente StichtseVecht werken we als ECUB samen aan het project “Zon op Dak” en voor het circulaire station op de Merwedecorridor geven we advies over congestiemanagement & powerbalancing.

De gemeente omvat verscheidene dorpen en buurtschappen met als grootste Maarssenbroek, Maarssen-Dorp, Breukelen, Kockengen en Loenen aan de Vecht. De gemeente onderscheidt twaalf ‘kernen’. Ruwweg van noord naar zuid zijn dit de volgende: Nigtevecht, Vreeland, Loenersloot, Loenen aan de Vecht, Nieuwersluis, Nieuwer Ter Aa, Breukelen, Kockengen, Maarssen-Dorp, Maarssenbroek, Tienhoven/Molenpolder (onder andere bestaande uit Tienhoven, Oud-Maarsseveen, Maarsseveen, Bethunepolder en Molenpolder) en Oud-Zuilen.

Bedrijventerreinen & Ondernemersverenigingen

Lage Weide

ECUB speelt een belangrijke rol in de GREEN DEAL LAGE WEIDE; als kartrekker van het aandachtsgebied “ENERGIETRANSITIE” . Lees meer op Duurzaamheid • Lage Weide

OVSV

Als mede “Zonnepartners”  van de gemeente Stichtse Vecht zetten OVSV en ECUB zicht samen in om ondernemers te helpen “ZON OP DAK” te realiseren. Financiering voor ondernemers is hierbij is een belangrijk thema. 

Gluren bij de Buren

Gluren bij de Buren is een initiatief dat in 2018 is gestart met als doel de bedrijven gevestigd op het bedrijventerrein De Liesbosch-Laagraven te Nieuwegein met elkaar in contact te brengen. Onder het motto: “Beter een goede buur dan een verre vriend”, wordt vier keer per jaar in de maanden maart, juni, september en november bij één van de aangesloten bedrijven een netwerkbijeenkomst georganiseerd.

Ben jij een ondernemer met duurzaamheidsambities?