WATERSTOF TANKSTATION

Waterstof Tankstation

In het Klimaatakkoord staan doelstellingen over de inzet van waterstof. Bijvoorbeeld:

De provincie Utrecht, KWR Water Research Institute en EnergieCollectief Utrechtse Bedrijven (ECUB) hebben samen met een aantal gemeenten de handen ineengeslagen om van Utrecht dé groene waterstofregio van Nederland te maken. Om dat te bereiken hebben zij samen een convenant opgesteld. Op 23 april 2021 is dit document officieel ondertekend door 75 partijen en inmiddels hebben ruim 120 partijen zich aangesloten bij dit convenant en zetten ze zich samen in om hun ambities op het gebied van waterstof in de mobiliteit waar te maken.

In Nieuwegein en Amersfoort zijn inmiddels als H2 tankstatrions. Op bedrijventerrein De Wetering-Haarrijn is een station sinds Q4 2023 operationeel.

Waterstof Tankstation Lage Weide

1 kg H2 is ongeveer goed voor het afleggen van 100 km voor een personenauto. Vrachtwagens hebben 80 kg nodig voor het afleggen van 800 km. De prijzen van 1 kg H2 lagen in Q4 2023 tussen de 20 en 25 euro.

ECUB zet zich in voor een aparte marktconstructie; de eigenaren van het tankstation zijn tevens de eigenaren van de voertuigen zodat vraag en aanbod bijeen worden gebracht en de prijs per kilo waterstof zo laag kan worden gehouden.

Kijk hier voor meer achtergronden over waterstof.

Wil je meer weten over de constructie van het waterstoftankstation op Lage weide en de subsidiemogelijkheden, neem contact op via info@ecub.nl

Ben jij een ondernemer met duurzaamheidsambities?

Voor en door ondernemers in de provincie Utrecht.

Projecten

> Netcongestie
> Duurzame mobiliteit
> Duurzame energie

Sitemap

> Over ECUB                                                        > Agenda                                                              > Leden
> Partners

 

 

 

Contactinformatie

info@ecub.nl
Otto Hahnweg 1A
3542 AX Utrecht
Nederland
+31(0) 6 435 706 35

 

Copyright ECUB©